Meldingen van burn-out als beroepsziekte 2005-2017

Bron: Nationale Registratie Beroepsziekten (NCvB)

In onze huidige samenleving waarin iedereen vooral heel druk lijkt te zijn, is het vaak lastig om stress, irritaties en (over)spanningen adequaat tegemoet te treden.

Niet gek dus dat ook het aantal burn-outs enorm is toegenomen in de afgelopen jaren. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het zelfs over de gezondheidsepidemie van de 21e eeuw. Dat ligt echter niet aan een gebrek aan mogelijkheden voor een betere omgang met stress, die bestaan namelijk al eeuwenlang. Vandaar dat moderne en wetenschappelijke strategieën zoals cognitieve gedragstherapie grotendeels gebaseerd zijn op Stoïcijnse filosofie. Ook op Oosterse filosofie gebaseerde praktijken kunnen ondertussen rekenen op bewezen positieve effecten.

Hieronder vindt u mijn aanbod van trainingen en workshops voor organisaties, gericht op algemene (emotionele) veerkracht, persoonlijk welbevinden, en excelleren in werk en leven. Mocht u meer willen weten over hoe ik precies te werk ga met dit soort filosofieën, wat ze concreet kunnen opleveren en wat voor kosten daaraan zijn verbonden, neem dan contact met mij op via het contactformulier.


Trainingsdag Stoïcijnse levenskunst

Vanuit de kardinale deugden (wijsheid, rechtvaardigheid, moed en zelfbeheersing) ontwikkelen we een stoïcijnse benadering voor hedendaagse uitdagingen. Centraal staat: niet de concrete situaties zitten in de weg, maar onze meningen.

Trainingsdag Oosterse filosofie in de praktijk

Vanuit de vier Edele Waarheden van de Boeddha (1. er is lijden 2. lijden heeft een oorzaak 3. de oorzaak kan weggenomen worden 4. door oefening bevrijden we ons van het lijden), benaderen we hedendaagse uitdagingen vanuit een Oosters perspectief. Training in aandacht en zelfonderzoek staan hierbij centraal.

Twee-daagse training praktische filosofie

Unieke training bestaande uit een combinatie van Westerse en Oosterse praktische filosofie. Door beide wegen te combineren vinden we de ultieme melange van middelen om meer rust en innerlijk welbevinden te ervaren.

Death_to_Stock_Photography_NYC_Skyline_1.jpg